Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2007 23:45 - Случката по действителен случай
Автор: neiskam Категория: Други   
Прочетен: 4651 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Rешавам да изляза до магазина.  На излизане от гастронома гледам един дядка. На около 85-90 години, дребен, с шапка. Моли ме да му помогна да премине през една локва. Хващам го аз, минаваме локвата със скорост около 400 метра в час.

Вече на 10 метра от локвата дядката продължава да ме държи и иска да го закарам до "равното". То е на около 30 метра. Стигаме там след 5 минути. Дядката все още мe да ме държи и се носи със ситни стъпчици в неизвестна посока...

- Абе ти къде живееш? Къде отиваш?
Започва се едно обяснение,о т което става ясно, че човекът нито знае къде отива, нито от къде идва.

Стигам кръстовището на "Гео Милев" и "Слатинска". Оня знае, че живее нагоре, но там са две "нагорета" и той ги сочи и двете.

- Къде ти е личната карта, бе?
- Вкъщи.
- Друг път да не си излязъл без нея.Кой се грижи за теб?
- Една жена.

Не мога да го оставя. Старчето не може да върви, но иска да пресича. Изглежда симпатяга в адската си безпомощност.  Стана ми жал за него. Няколко пъти го оставях,х одя да разследвам. Човекът има секретен ключ на врата, т.е. не е бездомен.

В разговора става ясно, че е излязъл 30 мин. преди да ме срещне, а твърди, че е минал разстояние, което не би могъл да мине за 30 мин. И не бил пресичал улица. Не е в ред човекът. Докато търсих по пощенските кутии в блока, пред който го намерих името му, той си седи кртко там, където съм го оставил. Не досажда на други хора. По едно време му дойде зор и си свърши работата на улицата. Инсценирах обаждане в полицията. Оня не се стресна. Вече щях наистина да звъня. Непрекъснато си бършеше носа и беше с две различни обувки. Опитах се да го вкарам в едно такси - от 4 таксиметри 1 се нави да го повози. Беше младо момче. Останалите бакшиши не ебаваха. Както и да е, дядката даже не можа да се качи в таксито - инвалид 90%. Започвам разпитване по околните магазини и най - накрая в един казаха, че го знаят.Не бил добре...
"Е мерси за информацията". Както предполагах - от блока , пред който го намерих. Айде наобратно.Тъй като не си знае нито името, нито етажа, нито апартамента - оставих го там, във входа.  Със заръката да пита някой от минаващите съседи кой му е апартамента. Докато излизах оня ме питаше къде съм го завел и как ще се прибере.

Никак не беше смешно. Особено като гледах физиономиите на "нормалните" хора, към които се обръщах с въпроса дали не го знаят случайно тоя индивид. Не знам как да опиша реакцията на поне 5 човека, с които споделих проблема си.

Любезните изражения на тия смръшляци добиха тъпа, гузна незаинтересованост и затвореност към това, което им се говори. Да не би случайно и тях да се опитам да ги забъркам с лудия дядка.

К"во викаше Моканина там, за мъката...




Гласувай:
0



1. tera - Ще ме прощаваш,
21.06.2007 00:26
ама аз нищо смешно не виждам в тази случка.
Ако аз се занимавам с нещо подобно, няма да го зачукам във входа, ами щях да му намеря жилището или някой съсед, който да го приюти докато дойдат неговите хора.
Не смятам,че е бил луд, просто един безпомощен възрастен чоевек. Ами ти какво си мислиш, че цял живот ще бъдеш млад? :)))))))))
цитирай
2. ianchefff - Kakто не веднъж съм казвал
21.06.2007 00:38
и явно ще продължа да го казвам:
"ТОЗИ СВЯТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН И ВСИЧКО ДА ЗАПОЧНЕ ОТНАЧАЛО."
цитирай
3. palitra - Написал си го доста "хард"!:-)
21.06.2007 00:56
Ще подразниш доста хора тук,но доброто,което си направил за нещастния чевечец е везспорно.
цитирай
4. wonder - Браво, neiskam!
21.06.2007 01:40
Ти си добър... Хората често не виждат собственото си бъдеще в немощта на стареца, на когото си помогнал. Всеки стига до тази страшна немощ някой ден... почти до неподвижността на ембриона при зачатието... Тъжно!
цитирай
5. zari - Браво за постинга! Браво и на постъпката Ви!
21.06.2007 03:49
Отделно, че няма как случката да не е в България. Жалко отношение на държавата към възрастните хора! Трагедия! Още нещо ненормално в тази страна! Моята България!
цитирай
6. анонимен - Надявам се...
21.06.2007 09:03
никога да не стигна дотам...Знам, че не му е тук мястото, но ще бъда кратка. Неотдавна, както си бях вкъщи, чух, че от горния етаж се вика за помощ. Съседът ми е стар, само лежи...Започнах да звъня на другите съседи, с надеждата някой поне да ми каже номера на сина му, за да му звънна. Единият съсед, на който звъннах (те двамата са работили 100 години заедно) само каза: а той е вече пътник и понечи да си влезе обратно...Накрая се оказа, че синът на човека е оставил ключ в една жена. Влязохме и го намерихме под леглото, не знам как беше паднал там. Хора, сърцето ми се скъса, докато го вдигахме. Беше толкова лек, имах чувството, че ще ми умре в ръцете. Почина вчера...Когато стигна дотам искам някой да ме гръмне...
цитирай
7. viovioi - ))
21.06.2007 12:36
Малко хора биха се обърнали така добре.За което те поздравлявам.Проявил си заинересованост.Значи ако сме нормални хора, няма да ни направи впечатление, зашото да постъпиш така е напълно естествено, но понеже сме ненормални се възхищаваме, когато някой постъпи по подобен начин.И още кой е нормален?Ти ли си нормален задето постъпваш човешки и ние не те разбираме/ Или ние сме нормални защото сме заети със свои неща и нямаме време за подобни усложнения.Ха сега де???
цитирай
8. анонимен - :(
21.06.2007 13:24
Все ми се струва, че този нашият т.нар. "Създател" нещо ни е объркал имената с животните - ние сме си истинските животни, които нищо нито ги интересува, нито ги трогва...Определено си мечтая никога да не изпадам в безпомощно състояние и да ми се налага да съм зависима от което и да било човешко същество
цитирай
9. анонимен - ...Когато стигна дотам искам някой да ме гръмне...
21.06.2007 17:25
проблема е че като се стигне до там най-често не си на себе си и не знаеш че си стигнал ... и по добре щото нищо нямаш сила да сториш .Добре че Господ е милостив , щото човека милост няма... Браво момче - има и читави хора.Поздравявам те!!!
цитирай
10. incomplete - блафо бе:Р
26.06.2007 23:28
Моканина е казал: 'Боже,колко мъка има по този сват,Боже'.....седми клас съм все пак....а колкото до това,което става-прадядо ми е на 98 години и не може да се движи сам и т.н.....знам за какво става вапрос:(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: neiskam
Категория: Лични дневници
Прочетен: 395724
Постинги: 18
Коментари: 315
Гласове: 364
Архив