Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2007 23:35 - Из "Житие и страдание на българския турбо-гъзар"
Автор: neiskam Категория: Други   
Прочетен: 3751 Коментари: 0 Гласове:
0



 Aко си е  у дома: става към 11.00 часа и отива да нахрани кокошките. После бие два шамара на жена си, и й напомня какво я чака ако не намери салатата и ракията на масата като се върне. Отива в Хоремака и гледа "Сайборг" с Жан-Клод и "Манастира Шао-Лин" за 28-ми път. Прибира се на четири крака в бойно настроение. Жена му му  изяжда салатата, а ракията му излива в гърлото. Заспива като къпан - сам.

 Ако е на гости на "брадчеда" в Люлин: стават в 7.00 и излизат бодри като кукуряци навън.  Качват се на Голфа и "отпрашват" в неизвестна посока, псувайки наред останалите на пътя. Звучи Ивана. Сядат на кафетата на "НДК-то на културата" и поръчват 2 мастики. Вечерта отиват при старите познайници в Студентския на лов "за нещо свежо".  Единственото свежо ,с което се срещат са юмруците на момчетата от охраната, с които после твърдят, че са направили "много стийностен варгал". Заспиват пак като къпани, но с тяхна помощ. На сутринта ги цепи глава и си мислят, че е от "фалшивия алкохол, който ми пробутаха барманите".

 Преди години е пазарувал сериозни количества от небезизвестното списание "ЧуК-Чук", което продавал на кварталните алкохолета  с  500% надценка. На Гинко - шефа на Хоремака му направил абонамент даже, но след това бизнес отношенията им се скофтили, защото жената на Гинко (бившо гадже на турбо-гъзара от гимназията), пуснала из махалата слух, че е евнух. Затова той решил да се установите в центъра на София, където никой не го познава. Станал  полицай...

 Години след това, децата му - Иванчо (по прякор Пишката) и Цура (Метлата), които били първо поколение софиянци от центъра, се биели в гърдите в училище, че татко им е полицай.  Пишката даже крадял скришом куршумите за неговия "Макаров-515" и ги продавал на децата от 4-ти клас за по 5 лева ,т а да си ги връзват на вратовете. Цурето била тарторката на Випуска и на завършването получила дървена лъжица с надпис: "Фурия 2003г." Като поотраснали двамата се захванали с бизнес - отворили в гаража механа, в която продавали Дядовата Шлокавица на местните пияници за по 0.50 ст./ 50-грамката. В квартала имало няколко случая на натравяне с алкохол, но полицията никога не отишла да провери какво се продава в гаража.

 Любимото занимание турбо гъзара е:
1.Отива в Костинброд  (примерно).

2. Тръгва по Главната улица.

3. Спира се пред най-гъзарското кафене (колкото повече западни коли има пред него, толкова по-добре)

4.Влиза.

5.Казва на висок глас:
"В колко и откаде тръгва влака за София бре, селяндури грозни?"...

6. Докато се "радва" на откритията крещи, че няма нужда от помощ и очаква да види Вечните Ловни Полета. Но му се разминава.



Тагове:   страдание,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neiskam
Категория: Лични дневници
Прочетен: 395762
Постинги: 18
Коментари: 315
Гласове: 364
Архив