Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Играе ми се на фунийки
Автор: neiskam Категория: Лични дневници
Прочетен: 395651 Постинги: 18 Коментари: 315
Постинги в блога от Юли, 2007 г.

За  изпълнението на тази рецепта са Ви нужни следните съставки:

 -         Копие от административен акт, в който е упоменато Вашето нарушение, номера на колата и друга абсолютно излишна информация. Можете да го намерите при шофьорската си книжка, защото той замества Вашия контролен талон.

-         Бутилка 1.5 л. Минерална вода, по възможност студена.

-         Химикалка.

-         Добре е да носите повечко пари, защото ще търчите като финикиец.

-         Търпение и здрави нерви.

-         Три-четири часа.

   Недейте да правите грешката да се опитвате да влезнете с автомобила си в Столичното КАТ. Място няма и дори да сте с придружител, просто няма да ви оставят да спрете там. Паркирайте колата на близката бензиностанция, или някъде в района, но гледайте да не е неправилно, защото ако на връщане не намерите возилото си, може да получите НР (нервно разстройство) и да започнете да се държите като Дъстин Хофман в „Рейнман”.  Шокът  би бил сериозен. Не взимайте други хора със себе си, щадете ближните си.

image

  Отидете в КАТ възможно най-рано. Не искате да тръшнат гишето под носа Ви, нали? Когато влезнете във фоайето, ще бъдете ударени от силна вълна топъл и смрадлив въздух. Всеки знае, че КАТ мирише на лошо, в преносния смисъл. Малко знаят, че това е така и в буквалния. Не се отчайвайте. Хубавото предстои.

   Нареждате  на опашката на гише номер 3. Те са три гишета с този номер, няма значение на кое ще сте. Не се учудвайте, че опашката няма форма. Гишетата са твърде близо едно до друго и хората се редят едновременно на 2 опашки, пък която дойде. Не се паникьосвайте и не създавайте скандали ако видите разни хора да отиват директно на гишето. Те НЕ се предреждат. Това са хора, които вече са чакали и са си платили глобите. Отиват там да си вземат талоните. Такава е практиката.

  Предварително се опитайте да разберете колко точно пари дължите на КАT от 2004-та г. насам. Давността за предишните глоби е изтекла и няма да ги плащате. Ако знаете колко точно дължите, ще си спестите чакане по други опашки.

image

  Първата е най-лоша. Чака се между 2 и 3 часа. Там ще Ви дадат Наказателното постановление за последното Ви прегрешение. Ако имате стари наказателни постановления, добре е да си ги носите.

  1. Ако не знаете на колко възлизат всичките Ви глоби:

   От гише номер 3 отивате право на номер 11, където попълвате молба. След това отивате в банката, която се намира във фоайето. Там плащате 4 лв. за извлечение на Вашите задължения към КАТ. С бележката за внесените пари се връщате на гише номер 11, където Ви вадят въпросната справка. На нея пише колко пари трябва да внесете в банката. Пак отивате на опашката на банката и внасяте дължимите кинти. След това отивате отново на гише номер 3, където се предреждате и си взимате талона. Няй-вероятно от опашката ще ви гледат със завист, може и да Ви изръкопляскат. По-приказливите ще Ви поискат някакво пояснение, или направо обяснение във връзка с процедурата. Гледайте да не ги отчайвате.

  2. Ако знаете какви са ви наказателните постановления в последните 3 години и на колко възлизат глобите Ви:

   След като си вземете постановлението, отивате в банката, плащете колкото имате да плащате, след това отивате пак на гише номер 3 и казвате, че си знаете колко дължите. Оттам ще направят справка в техните компютри (те си имат тази информация, но пращат хората на 11-то гише за по-сигурно, да не си помислите че е за 4-те лева).

   Ако всичко съответства – връщат Ви талона, а Вие му се радвате като малко дете на шарени бонбони.

   Ако случайно оплескате работата и платите повече, отколкото дължите – няма проблем. Но ако сте платили по-малко, стават много зли. Не Ви връщат талона и се нареждате отново на опашката в банката.

image

   Някои от служителките на 3-то гише (лошичкото) работят бързо. Други гледат в монитора като зомбирани с цели минути, сякаш решават някакви алгоритми. Не се дразнете, дишайте дълбоко, нищо, че въздухът е гаден. Недейте да псувате. Ако видите катаджия, не го удряйте. Ако случайно забележите някой потен водач на МПС да влиза с картечница във фоайето и трескаво да оглежда мястото – залегнете: някой не е издържал, а Вие не искате да станете жертва на приятелски огън.

image

   Ако това не Ви накара да карате внимателно и да спазвате правилата за движение по пътищата, значи сте за психиатър.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 282914 Коментари: 228 Гласове: 0
Последна промяна: 05.07.2007 08:15
Търсене

За този блог
Автор: neiskam
Категория: Лични дневници
Прочетен: 395651
Постинги: 18
Коментари: 315
Гласове: 364
Архив