Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на neiskam
Име:
Капан Трапински

Възраст:
44

Пол:
мъж

Град:
София

Професия:
хайдук

Интереси:
пластични експлозиви, ядрено оръжие, радиоактивни отпадъци

Статистика
Популярни постинги:
4

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
2

Блог вълни:
0
Последни постинги

От:

http://www.lawsbg.com/fcrisis/90-maimunki.html

Преди много години, доста преди Уолстрийт да стане центъра на  финансовия  свят:

В някакво африканско село, в което икономиката все още не била  достатъчно     добре развита, се появил добре облечен бизнесмен,  който  предложил на  селяните  по 10 долара за всяка една маймунка,  която те му  донесат.

Селяните, знаейки че наоколо е пълно с маймунки, започнали да  бродят  ежедневно  из джунглата и да ловят маймунки. Бизнесменът  купувал всяка една  маймунка, която  селяните му носели и напълнил  18  големи кафеза с маймунки. Тогава, понеже  селяните се били  поопаричили, те станали по-мързеливи, вследствие на което  доставката  на маймунки намаляла. Бизнесменът обявил цена 20  долара  за маймунка. Тази оферта върнала силите на селяните и те  отново се активизирали да ловят маймунки. От алчност дори започнали да измислят нови видове капани и други, непознати до този момент ловни техники. Бизнесменът напълнил 32 големи кафеза за маймунки. Вследствие на интензивният лов, броят на маймунките в региона рязко намалял. Вече било станало трудно дори да се види маймунка, а да се хване било вече невъзможно. Доставката на маймунки спряла.

Тогава, бизнесменът решил да вкара нова, изключително сериозна оферта на селяните: 50 долара за маймунка. Той започнал да слага големи надпииси и афиши навсякъде из селото, наел селяни да раздават флайъри и наел други селяни, които да отидат до всички съседни села и да обявят офертата и там. Малко след това, бизнесменът трябвало да замине отново за Европа, където се случило да има неотложна работа. Оставил в селото асистента си, който имал задачата да управлява и ръководи дейността по маймунодобива.

В отсътсвието на шефа си обаче, асистентът /който получавал снизходително ниска заплата/, решил да си направи малка далаверка. Той предложил на селяните да закупят от него наличните вече маймунки на цена от 35 долара, а когато се върнел бизнесменът, той щял да закупи същите маймунки на цената от 50 долара. За липсващите маймунки, асистентът се наел да обясни на бизнесмена, че са се отключили от кафезите и са избягали.

Селяните хвърлили всичките си спестявания за да закупуват маймунки. От съседните села, с цел да купуват маймунки дошли други селяни, които били разбрали за далаверата. Асистентът разпродал всички маймунки обратно на туземците, които никога повече не видели нито бизнесмена, нито неговия асистент.

Източник:

http://www.lawsbg.com/

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1474 Коментари: 0 Гласове: 0

За  изпълнението на тази рецепта са Ви нужни следните съставки:

 -         Копие от административен акт, в който е упоменато Вашето нарушение, номера на колата и друга абсолютно излишна информация. Можете да го намерите при шофьорската си книжка, защото той замества Вашия контролен талон.

-         Бутилка 1.5 л. Минерална вода, по възможност студена.

-         Химикалка.

-         Добре е да носите повечко пари, защото ще търчите като финикиец.

-         Търпение и здрави нерви.

-         Три-четири часа.

   Недейте да правите грешката да се опитвате да влезнете с автомобила си в Столичното КАТ. Място няма и дори да сте с придружител, просто няма да ви оставят да спрете там. Паркирайте колата на близката бензиностанция, или някъде в района, но гледайте да не е неправилно, защото ако на връщане не намерите возилото си, може да получите НР (нервно разстройство) и да започнете да се държите като Дъстин Хофман в „Рейнман”.  Шокът  би бил сериозен. Не взимайте други хора със себе си, щадете ближните си.


  Отидете в КАТ възможно най-рано. Не искате да тръшнат гишето под носа Ви, нали? Когато влезнете във фоайето, ще бъдете ударени от силна вълна топъл и смрадлив въздух. Всеки знае, че КАТ мирише на лошо, в преносния смисъл. Малко знаят, че това е така и в буквалния. Не се отчайвайте. Хубавото предстои.

   Нареждате  на опашката на гише номер 3. Те са три гишета с този номер, няма значение на кое ще сте. Не се учудвайте, че опашката няма форма. Гишетата са твърде близо едно до друго и хората се редят едновременно на 2 опашки, пък която дойде. Не се паникьосвайте и не създавайте скандали ако видите разни хора да отиват директно на гишето. Те НЕ се предреждат. Това са хора, които вече са чакали и са си платили глобите. Отиват там да си вземат талоните. Такава е практиката.

  Предварително се опитайте да разберете колко точно пари дължите на КАT от 2004-та г. насам. Давността за предишните глоби е изтекла и няма да ги плащате. Ако знаете колко точно дължите, ще си спестите чакане по други опашки.


  Първата е най-лоша. Чака се между 2 и 3 часа. Там ще Ви дадат Наказателното постановление за последното Ви прегрешение. Ако имате стари наказателни постановления, добре е да си ги носите.

  1. Ако не знаете на колко възлизат всичките Ви глоби:

   От гише номер 3 отивате право на номер 11, където попълвате молба. След това отивате в банката, която се намира във фоайето. Там плащате 4 лв. за извлечение на Вашите задължения към КАТ. С бележката за внесените пари се връщате на гише номер 11, където Ви вадят въпросната справка. На нея пише колко пари трябва да внесете в банката. Пак отивате на опашката на банката и внасяте дължимите кинти. След това отивате отново на гише номер 3, където се предреждате и си взимате талона. Няй-вероятно от опашката ще ви гледат със завист, може и да Ви изръкопляскат. По-приказливите ще Ви поискат някакво пояснение, или направо обяснение във връзка с процедурата. Гледайте да не ги отчайвате.

  2. Ако знаете какви са ви наказателните постановления в последните 3 години и на колко възлизат глобите Ви:

   След като си вземете постановлението, отивате в банката, плащете колкото имате да плащате, след това отивате пак на гише номер 3 и казвате, че си знаете колко дължите. Оттам ще направят справка в техните компютри (те си имат тази информация, но пращат хората на 11-то гише за по-сигурно, да не си помислите че е за 4-те лева).

   Ако всичко съответства – връщат Ви талона, а Вие му се радвате като малко дете на шарени бонбони.

   Ако случайно оплескате работата и платите повече, отколкото дължите – няма проблем. Но ако сте платили по-малко, стават много зли. Не Ви връщат талона и се нареждате отново на опашката в банката.


   Някои от служителките на 3-то гише (лошичкото) работят бързо. Други гледат в монитора като зомбирани с цели минути, сякаш решават някакви алгоритми. Не се дразнете, дишайте дълбоко, нищо, че въздухът е гаден. Недейте да псувате. Ако видите катаджия, не го удряйте. Ако случайно забележите някой потен водач на МПС да влиза с картечница във фоайето и трескаво да оглежда мястото – залегнете: някой не е издържал, а Вие не искате да станете жертва на приятелски огън.


   Ако това не Ви накара да карате внимателно и да спазвате правилата за движение по пътищата, значи сте за психиатър.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 282845 Коментари: 228 Гласове: 0
Последна промяна: 05.07.2007 08:15

    Астрологията е велика наука - сурова, ароматна стръв за всичките лековерни женички, които ще зяпнат с уста всеки път, когато някой наоколо реши да каже нещо "за зодиите". Безотказна рецепта , що се отнася до женско внимание и в същото време най-добрият начин да убедите някого, че сте глупак.

   Този цяр е бил измислен от една дърта бабичка-лечителка, преди много векове. Тя живяла къща до къща, праг до праг със свекървата на лелята на братовчедката на гаджето на Александър Македонски. Като млада работила като акушерка и имала честта да присъства на раждането на Великия.  Първоначално не обърнала внимание, но 30 години по-късно бабенцето, което вече било натрупало солиден стаж в церителската професия, решило да се омотае с малко марихуана и няколко горчиви отварки, и да се върне в спомените си към момента на въпросното раждане. След като поела нездравословно количество вредни опиати, въпросната лечителка действително успяла да сънува излюпването на Великото бебе. Особено силно впечатление й направило небето, което в момента на Александровото раждане, било осеяно с ярки звезди. А на другата сутрин грейнало ясно слънце. Така, тази самозвана прима на екстрасенството решила, че има очевидна връзка между осеяният с небесни тела небосвод, и величието на Александър.  И тя пуснала мухата...

    Като ефект от всичко това, днес - векове по-късно, всички уважаващи себе си вестници, списания, журнали и телевизии публикуват хороскопи - за блаженство на верующите, и за забаваление на разсъждаващите.

   Плутон владее Скорпиона, Уран-Водолея, Нептун-Рибите. Със сигурност по времето на първите астрологични изследвания, по времето на Ал. Македонски, астролозите са имали идея за съществуването на тези небесни тела. Много преди изобретяването на първия телескоп е имало астролози, да. Това не е чудно, защото човешката глупост я е имало още преди изобретяването на колелото и е доста по-стара от телескопа.

   Самата астрология, обаче изобщо не е тъпа, напротив – много е хитра. Тя може да обясни всичко!  Защо един човек е такъв, а другия – онакъв? Според нея, астрологията, един човек е …ВСЯКАКЪВ. Рождената карта, дава на суетната личност качества и недостатъци. Най-голямото качество на един човек може да бъде интересът му към собственото АЗ. Така вероятността да се заинтересува от астрология е най-голяма. И така, ние взимаме едно качество, примерно <интелект> и проверяваме какви са астрологичните комбинации, които според астрологията, дават това качество и какъв е шансът един човек да сe роди интелектуален.

    За жалост моите познания по математика са твърде скромни и не мога да изчисля какъв точно е този шанс:

  1.  Дванадесет знака, 2 от които са знаци на интелекта – „дева” и „близнаци” - защото са под властта на Меркурий - планетата на ума.  Шансът един човек да стане умен май стана 1:6.
  2.  Дванадесет дома (домът зависи от часа на раждане). Шансът слънцето да е в 2 от тях (на ума са 3-ти и 6-ти - на „дева” и „близнаци”) и да даде качество, както по точка 1, отново е 1:6.
  3.  Меркурий да е в 1-ви дом (на личността) - шанс 1:12
  4.  Всяка една планета (те са десет, плюс Лунен възел) може, и има шанс да бъде в един от тези знаци/домове.
  5.  В зависимост от това в какъв аспект е Меркурий с асцендента, Слънцето, както и с планетата владетел (планетата, под чийто знак сте) – интелект. Добрите аспекти са 60 и 120 градуса, лошите - 90/180. Тук шанс няма, но има възможност - ако по невиждана случайност липсват някои от другите комбинации.
  6.  Всеки един добър аспект на която и да е планета, която се намира в един от посочените домове/знаци дава на себичната личност отново…интелект. Познанията ми по математика вече ми изневеряват. Да се чуди човек от къде идват всичките тези идиоти по Земята.
  7.  Всяка една от планетите Сатурн, Юпитер, Уран и Плутон, когато е на трон (в нейния си знак) или в екзалтация (най - удобния за нея знак) - интелект.
  8.  Съвпад на Меркурий със силна планета дава на човека интелект. Всяка планета е силна в определени знаци/домове, както беше пояснено. Меркурий от гледна точка на Земята не може да е на по-далечно разстояние от Слънцето (то винаги е силно, то ни е зодията) от 45 градуса (защото е физически доста близо до него), а за съвпад се счита всичко под 10 градуса.
  9. Шансът която и да е от 10-те планети да е в в трети или шести дом и да е благоприятно разположеня спрямо другите, е въпрос, който може да бъде решен от някой специалист по теория на вероятностите. Но го има, и е много голям.
  10.  Шансът която и да е от планетите да бъде в Дева или Близнаци и да бъде благоприятно разположена спрямо другите, също е неизчислим.
  11. Шансът която и да е от силно разположените планети в нечия рождена карта да е в аспект 60 или 120 градуса с Меркурий, също го има.

    В обобщение: генът и възпитанието не са от никакво значение за Вашите качества, за сметка на звездите! Няма значение дали сте родени в семейството на Принц Чарлс от Великобритания, или в това на някой бушмен! Важно е на коя дата, в колко часа, и на кой меридиан!

"Когато съм се раждал, гравитацията на акушерката е била хиляди пъти по-силна от тази на небесните тела..."
/Карл Сейгън/
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2931 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 01.07.2007 14:36
Това че американец от български произход някога е изобретил някаква машина, която приличала на компютър, е един от нашите малки поводи да се бием като маймуни в широката балканска гръд и да мучим от кеф колко сме велики.

Компютърът изглежда твърде голям проект, за да бъде дело на един човек.
Нашият кон, Джон Атанасов има признанието да бъде изобретател на първия дигитален компютър - АBC (Atanasoff-Berry computer), но има и други машини, които претендират да са такива. Има съдебно решение на щатски съд от октомври 1973, в което само се казва, че патентът на ЕNIAC e производен на Джон Атанасовото произведение. За компютърът на Атанасов процедурата по патентоването е била прекъсната от войната.
T.e. има полемика,отнносно това чия машина е по-компютър от другата. Има хора, които твърдят, че машината на Атанасов не отговаря на понятието "компютър". Те критикуват това съдебно решение. Компютърът на Атанасов е двоичен, а ЕNiAC - десетичен..Освен това, те казват, че компютърът на Атанасов изобщо не е работел,т ака както се е искало, т.е. без грешки. Той е бил репликиран по-късно от студенти за сумата от 350 хил $.

TУК  може да се види кои машини претендират да бъдат първия компютър. Обърнете внимание на  Z3.
Z3, според Уикипедия е първият компютър, който изпълнява всички свойства на понятието.

"«Z3» — первая программируемая вычислительная машина, обладающая всеми свойствами современного компьютера. Создана немецким инженером Конрадом Цузе и представлена вниманию научной общественности 12 мая 1941 года".

Излиза, че нашата елка не работи, защото пак сме си направили сметката без германците, които по онова време са били доста напред с технологиите.
Патентът обаче, принадлежал на ENIAC (до 1973 г. - решението на съдията Ларсън, споменато вече).

А дали това решение не е факт, защото Атанасов също е американец и никой там не го интересува, че някой, в някаква си България ще каже "Ние сме..."
И дали щяха да стоят така нещата в американския съд, ако на страната на оспорващите патента стояха немците със Z3?

На другата страна стои много силен аргумент: изобретателите на ЕNIAC са били добре запознати с машината на Атанасов и изобщо с проекта. Има дори приложена кореспонденция между тях.
Машината Z3 (не е била електронна) обаче e била готова няколко месеца преди тази на Атанасов. Освен това е била програмируема. Атанасовата не е била.

Така че - не. Не сме "Ние" изобретили компютъра, нито го е изобретил Джон Атанасов. Компютърът в сегашния му вид са го изобретили много хора. Много хора са дали идеи, много хора са вложили труд.
Самият Атанасов не се е смятал за изобретател на компютъра.
Глупаво е да се твърди, че българин изобретил компютъра или, че Джон Атанасов го е изобретил. Демагогия. Това е някакво едностранчиво твърдение, което омаловажава работата на много учени, които са правили и проектирали такива машини и преди, и след Джон Атанасов.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2715 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 29.06.2007 17:27
16.06 21:41 (Meсти се от другия блог, барбар с коментарите, за да останат там само филмите - http://trapped.blog.bg/)

Няколко неприятелски съвета:

Г-це/жо Паола Иванова,

    1. Когато някой Ви помоли учтиво да махнете името му от страницата с екипа Ви, не е зле да му се притечете на помощ възможно най-бързо, а не след две седмици.

    2.  Всеки знае, че монетите имат две страни. Субект с нормално възпитание (по отношение на възприятие) може  сам да различи правилното от неправилното.

     3. Няма да е лошо да оставите правописа на редакторите си, а не да коментирате писмено кой как пишел. Това не изглежда добре в текст, който е компрометиран. А ако всички бяха грамотни гениИ, редакторите щяха да са безработни и гладни.

     4. Доста странно е да говорите на автори, които ползват само клавиатурата и впечатленията си, за творчество. Особено с оглед  това, че употребявате части от готови текстове  за материалите си. Малко учудващо е, или...?

     5. Имиджмейкингът и рекламата не са Вашата сила. Огледайте се за нещо друго. Това, съвсем приятелски. Имайте предвид, че хората не са ЧАК толкова глупави.

     6. Когато помествате банери, подкрепящи болни деца на Вашите страници, недейте да упоменавате изрично, че сте го направили безплатно. Звучи гадно. Не е добре за имиджа Ви. Ясно е, че е безплатно. Най-ценните неща са безплатни.

     7. Елементарна учтивост няма да навреди. И по-малко удивителни.

     8. Ясно е, че не обичате да разтягате локуми и да се разпростирате в лични разговори, а само в публични (защото Вашите текстове са всъщност непризнати "творби"), но понякога се налага. Това е така, защото оракулите и екстрасенсите са малко, а останалите не могат да четат мисли.

     9. Може би сте красива, чаровна и образована девойка, но това не е повод да се държите високомерно с нас - неграмотните, неосъществените и незнающите. Напротив, малко такт и добра дума, може да ни накара да ви обикнем, вместо да драйфаме. Особено...

     10. ...когато тръгвате на работа. Тогава си оставяйте егото вкъщи. Иначе може да Ви изиграе лоша шега и да не си свършите както трябва работата, а след това някой ядосан "юзер" да си пусне на блога впечатленията  от Вас. Опитвайте се да си сдържате нервите и гледайте по-безпристрастно и невъзмутимо на светЪ.

     11. И понеже не е хубаво да се говори така лошо и някой страничен наблюдател може да си помисли нещо неприятно за мен, ще дам инфо, което може да послужи за преценка на упоменатата вече крайна ваша наглост:
  
      - Брой регистрирани потребители на форума СветЪ: 280
      - Цена за банер на сайта на ИММ СветЪ:  идиотска - можете да видите сами -  на сайта им.

Послепис: Този текст бе провокиран ТУК.

Той е плод на чиста проба ЯД и злоба (тук сте права). Много неща по този свят ме ядостват и няма как да си трайкам, когато се сблъскам с тях. Иначе не бих се хабил.
Извинявам се за наставленията, не е удачно да ги адресирам до чужд за  мен човек, но когато съм ядосан, не меря думи.


1. - 16.06 23:07 - Еваларка!
Хареса ми!
От: deliormana


2. - 17.06 00:26 - Смях в залата
Чудя се как да подходя - по невъзпитан начин или на ниво. Като прочетох и на двамата позицията по въпроса ми става ясно, че от "СветЪ" са си прави. Направих си едно проучване и забелязах, че доста хора са тръгнали от там. Спарвка - архив на медията им.

Май има една поговорка, че когато си се хванал на хорото, щеш нещеш ще го играеш... сори млади момко - ти май не можеш да играеш. А и това го заявявам защото след като ти прочетох великомъченическите истории за това колко са лоши тези хора реших да видя екипа им... ами те не са 2-3 души момко, а и отгоре на всичко не забелязах да са те обидили с нещо. Ти се терзаеш, че не ти били махнали снимката - ама си много важен - виж до момента харесвах как пишеш по темите, които смяташ за интересни. Тук обаче не си прав и трябва да си го признаеш. Хората без да получават пари от тази медия (евала на създателите й) се опитват да дават шанс.

Ти говориш за също и за форума им... ти да не смяташ, че всеки иска да си начеше крастата в техния форум? Хората са го създали за удобство, а не за всеки, който иска нещо. А и глей сега - постарали са се да динамизират работния процес - поне така ми звучи - евала - развиват се.

Вместо да ги плюеш и да си очерняш името - мисля, че е Явор, може да им се извиниш.

Не го казвам като баща, а като млад предприемач, който се радва когато вижда развитие.

А колкото до правото ти... съжалявам КОЛЕГА... за всинца ни е видимо, че не може да обориш обвинението. А говорейки за право се сещам и за още нещо... нямаше ли нещо като служебна тайна или нещо подобно... помисли върху това - дори да не си работил за мангизи, ти си настоял. Е** му ма**та, ама хората са около 30 на брой в момента, а ако преброиш отгоре-отгоре ще видиш, че са около 60-70, ако ли не повече и невиждам някой от тях да се оплаква...

Сори момко, ама си се оср*л - приеми го като критика, иначе да плюеш е много просто... а и между другото - то е и просташко.
От: анонимен


3. - 17.06 00:56 - Trapped /a.k.a neiskam/
Половин час ли го писахте това?! И пак анонимни. Анонимни, но озлобени. И псуват.

Наистина ми е доста чудно как успяхте така тихомълком да ми резнете достъпа до панела, а сега, когато открихте блога ми, си строшихте клавиатурите от писане. Допреди няколко часа никой не обръщаше внимание на тези постове и за нула време се изсипа цялата цялата тази анонимна сган. Пожар! Пожар!

Гле'Й к'во нещо са Интернет и свободата на словото!

Чудно й било на госпожицата защо не съм писал във форума Ви...Че защо да пиша там? Нали ме баннахте? Пиша си някъде другаде. Ама той Гугъла виж какво ми натресе. Псувни и критика. Ужас. Мъка. Шаш.

По отношение на "обвинението", прилагам доказателства, че е скалъпено.:)))
Моля да се приложат към делото:

Госпожицата Паола Иванова се оказва и много подмолна, ето защо:

Оригиналният цитат казва, че материалите били "много професионални", даже има шотче:
http://www.picvalley.net/u/60/14926_368.JPG

А редактирания за целта на последното й изложение - че били само "добри" - шотче:
http://www.picvalley.net/u/60/14932_641.JPG
Да не би случайно да ми направи комплимент.:))
Другият вариант е в нейния аутбокс да е едно, а в моята кутия - друго.
Нечестни хора, бре...нечестни. Лъжат даже какво са казали.:)

Лека Ви нощ.
От: trapped


4. - 17.06 02:11 - мхм...
Аз съм Антон Меляков, завеждам "25-и кадър" в "СветЪ". Със следващото си мнение абсолютно се разграничавам от медията. То е мое и само мое и ИММ "СветЪ" не носи никаква отговорност за него.

Понеже си писал, че работите в "СветЪ" не били както по светЪ. Незнам как ги разбираш приниципно ти работите, но ето как стоят в целия свят: Казват ти се условията, казваш дали си съгласен - ако да - да, ако не - прав ти път. Дава ти се задача - ако можеш да я изпълниш - чудесно, ако не - "чао", друг ще може. Така се прави навсякъде по света.

Задачата беше поставена, да не говорим, че беше елементарна - напиши две рецензии, ревюта или както там си решиш да го наричаш, за два актуални филма. Как ще я свършиш, к`во ще правиш и т.н. - никой не се интересува - това си е твоя работа. Ако искаш ходи на кино, ако искаш гледай го от нета, ако искаш спи с режисьорката - твоя си работа. Въпросът е в уречения час на страницата да се появи материалът и толкоз.


Ти кво направи ? Писа за филм от преди 10 години, щото не ти били харесали тия от програмата на кината. Еми на никой не му пука кво мислиш за Титаник и че си ходил да го гледаш с гаджето си. Дай да пишем само за тия филми дето ни харесват, а ? К`во ще стане, ако всички журналисти се хванем да пишем само за това, което ни харесва ?


Та седнал и да се оплаква в два блога. Не ти ли прави впечатление, че от всякъде ти казват, че не си прав ? С две думи - не си свърши работата, заяде се на последвалата забележка по най-грубия начин - еми кво искаш, да си в екипа заради черните ти очи ? Е няма как да стане - сори.
От: gboy


5. - 17.06 02:54 - paoleta
Честно да Ви кажа, уважаеми г-не, направо си умирам от кеф когато някой ме определя като "нагла". Съвсем сериозна съм, без да знаете (а вероятно и без да сте искал), ми правите комплимент!

А иначе, питате тук един анонимен дали половин час е писал мнението си. Ми, сигурно, а Вие колко от иначе ясно заявеното от Вас като крайно натоварено с много ангажименти време, отделяте, за да отговаряте тук, така някак да си презащитавате позицията? Или употребявате блога си за плацдарм, за да си практикувате наученото в Правния факултет? Мда, на краставичар краставици... От тази гледна точка, защо седнахте изобщо да пишете нещо за/срещу медия? Да питам ли кой е краставичаря в този "медиен" случай или няма смисъл?

Аз Ви благодаря, че посочихте, според Вас, моите и тези на колегите ми слаби страни, макар да бих го приела за меродавно от човек, който поне знае нещо по-навътре от нашата "кухня" или пък се е занимавал професионално в областта на имиджмейка или подобна. Ако под имиджмейк разбирате да правим като Вас- постоянно да се автоцитираме и да поставяме хиперлинкове към наши собствени текстове, да, явно не сме на това ниво.

Понеже обичате юридическите термини и правната реторика, ще отбележа за протокола, че името ми НЕ е Паолета, както вероятно много добре знаете, а като държите да ми изписвате и име и фамилия, то поне го правете точно и коректно, в унисон с качеството Ви да бъдете особено пунктуален. Така де, аз не Ви наричам "Яворчо" ! Нито пък Ви казвам, че сте "сноб", без да знам нищо за Вас, тъй като може и да сте "nobles" (предполагам, знаете етимологията на думата "сноб"), следователно и Вие можете да допуснете същото съждение за мен.

И не на последно място- определен признак на здрав разум е да си кажете, че написаното от Вас е провокирано от не особено лицеприятни Ваши чувства и качества, както правите в послеписа, както и да забележите, че писанията Ви не е особено удачно да бъдат адресирани до чужд за Вас човек. Но доброто впечателние се изтрива тотално с отговора Ви на анонимния! Както и това особено желание да се покажете прав на всяка цена. Дори и когато упорито твърдите, че те, тези "смръшляци" всъщност въобще не Ви интересуват. Преди да сте си помислил дори, че и аз нямам това право и не е редно да пиша така за непознат за мен човек, само Ви напомням, че аз пиша, за да изложа фактите в подкрепа на много хора-колеги и на цяла организация, не да защитавам себе си персонално. Видно е за всеки, както казвате, "субект с нормално възпитание".

В този смисъл- спрете да превръщате недоволството си в дребно заяждане и личностни нападки с популистки изказвания и позиция на страдалец. Казвам Ви го напълно приятелски, тъй като изглежда имате желание хората да си съставят добро и преди всичко точно мнение за Вас. От подобен род заяждане на дребно няма да пострада (ама никак, даже напротив) моята красота, чаровност и образованост, а именно Вашата. И то не по моя или на СветЪ вина, нали?
От: paoleta


6. - 17.06 07:11 - @gboy
Хей, аз писах, че съм ходил да го гледам с гаджето си. Чети внимателно - печелиш обезателно:)))
От: nait


7. - 17.06 09:43 - Trapped /a.k.a neiskam/

Г-це Иванова, извинявам се за правописната грешка в малкото Ви име. Явно съм недогледал.

Относно първия Ви абзац, идеята е чудсена. Вероятно добрият имиджмейкинг изисква някаква степен наглост, в което няма лошо. Но жалко, ако това е ключът към Вашия имидж. Всъщност, и аз проявявам често наглост, например при престрояване на светофар. :) Днес не може без нея. Но аз не си вадя хляба по светофарите. Не се обиждайте, не е това целта на въпроса.

Въпросът е, че ако погледна през Вашите очи, ще видя няколко факта:

- Наемаме кандидат по обява.
- Не губим време да го опознаем и да разберем какво ТОЙ очаква от НАС. Още повече, че няма намерение да иска пари.
- Твърде заети сме да му обясним какво НИЕ очакваме от НЕГО.
- Впоследствие се оказва, че не сме се разбрали добре с кандидата, вината за което може да бъде само у диригента на събитието, в случая - ние, светЪ.
(На моя мегдан не бих позволил такова нещо да се случи.)
- Ядосани от появилото се неразбирателство, банваме кандидата без никакво предисловие.
(Леле, какъв характер сме)
- Кандидатът споделя впечатленията си (няма значение верни, или неверни, просто такива, каквито сте ги оставили у него) някъде из Интернет.
- Ние скачаме да се защитаваме (3 седмици по-късно).

Резултати и лампички:
непрофесионализъм в работата и недалновидност в общуването. Неслучайно по светЪ се провеждат интервюта. При Вас не само че няма такова нещо, ами не си правите дори труда да прецените хората, които наемате. Ненапразно Ви съветвам да сте по-обстоятелствени. Когато някой Ви пита нещо, добре е да му обясните, а не да му давате линкове или файлове с инструкции. Както казах: хората не са глупави.

Като сте забелязали, че съм на 27 години, не Ви ли светна нещо в главите, че нямам нужда от стажа Ви, а по-скоро искам да се забавлявам? Не беше ли удачно да потърсите компромисен вариант между задачите, които искате да ми давате, и това, което аз очаквам? Така че и вълкът да е сит и агнето цяло? Не. Вие просто решихте, че ще се държите така, както се държите със стажантите си. Ще му давате задачки и ако не ги изпълни, ще му се накарате. А ако не се извини, ще му биете шута.

Извинявайте, но това е глупаво. В резултат имиджът на ИММ СветЪ, за който мисля Вие персонално отговаряте ще пострада. Малко повече от 300 човека са посетили страниците за "Псевдомедията", пожелавам Ви да продължавате да в същия дух.

Искате да си призная грешка? Да, ако случката беше станала на място, покрито от моята "юрисдикция", щях да призная и да се извиня. Опитвам се да избягвам конфликти и проблеми когато става въпрос за работа. Но в случая не е така, та..."Това е Ваша реплика, трябва Вие да я кажете".

Сега и в извод:
кой не си е свършил работата? Аз, или Вие? Може би трябва да си наемете кадровик и да му давате някаква заплата?

Послепис: За блоговете ми не берете грижа. Пиша бързо, мисля ясно, изразявам се точно. Мисля и трети да правя даже. Но блоговете са просто едни дневници. Желанието ми беше да се включа в нещо по-мащабно, за да се запозная и общувам с други хора. Бързо се видя, че при Вас такова нещо няма. При вас има задачи и изпълнение. По интернет. Т.е. нищо интересно. Едните дават, другите лапат. После им пишели препоръки и им водели стаж. Мерси.
   
   При Вас е пълно мъртвило. Никакъв диалог, никакъв хумор, никакво настроение. Както викаше една учителка по танци в един филм: "Атмосфера, липсва атмосфера!". Писанията Ви - сухи като пустиня. Никой не понечи да каже една дума на "новия", да го накара да се почувства удобно. Йок. На дневен ред са "Програмата, изпълнението, сроковете..." Грешна представа за професионализъм имате, дечица. А относно това как е по СветЪ, г-н Малъков (дали пак не сбърках името), оставете човек, който е вършил работа в три държави (не континента), да знае това по-добре от Вас, който сте още тийнейджър.
От: trapped


8. - 17.06 13:32 - А на Вас не Ви ли светна, че като не се ...
А на Вас не Ви ли светна, че като не се случва контакта между нас по начина, по който сте свикнал, значи може би има известно разминаване между това, което искате Вие и това, което предлагаме ние? И откъде накъде "мъж с професия на 27 години" е тръгнал да се занимава и да работи с някакви си "дечица"? Сам сте си направил някакъв извод за нас, защо тогава настоявате? Освен това, след като се изтъквате като такъв, що за действие е да се занимавате да пишете срещу някого тооолкова много? И още един въпрос- откъде правите извода, че около 300 човека са посетили страницата ни? Нали обичате да сте точен- ми, докажете го де, не го оставяйте така да виси в празното пространство. Само не ми изтъквайте като доказателство форума на медията, защото е смешно. Има системи за отчитане на посещения, между които НЕ попадат форумите (само Ви напомням).

Естествено е когато човек гледа на работата си сериозно (независимо каква е тя), да се интересува от срокове, програми и пр. Много е просто- търсим някой, който може да свърши нещо според конкретните изисквания. Като не може, няма да бавим целия екип заради него. Така се прави по светЪ. И никой не търси компромисни варианти, защото някой не се бил чувствал добре! Човек се учи да се приспособява- и на 27, и на 67 години. Като не Ви харесва- моля, никой не Ви е хванал за гушката, никой нищо не Ви дължи, нито Вие на него. Или може би трябваше да направим миниблог в медията за Вашите текстове? Ми, нали се сещате, че някак не звучи особено правдоподобно.

Относно възрастта Ви, която ползвате за заемане на някаква пренебрежителна позиция- не отива на човек НА 27 ГОДИНИ да се държи по тоя начин.

Казвате, работил сте на три континента. Браво. Само че вече има хора и тук, в България, които питат КАТО КАКЪВ сте работил и не се впечатляват от гръмкото изказване. Защото има значение заниманието, не факта, че се извършва някъде зад граница. Особено когато някой се интересува от Вашите възможности и компетенции. Аз знам като какъв сте работил на тези три континента. Чела съм CV-тo, което ни изпратихте по обявата. Другите хора тук, обаче не знаят. Не съм аз човека, който да им казва, но дали Вие ще го направите? Защото, пак Ви казвам, има значение и КАТО КАКЪВ сте работил. За да можете да изказвате някакво мнение за нечия чужда работа, то поне е редно да имате определен опит в тази сфера. А такъв по отношение на медии, журналистика, имиджмейк и дори ако щете HR (пък и в други сфери), Вие нямате, поне според Вашето CV. Съжалявам, вече много рядко пред някого минава номера "аз съм работил на три континента". Не се сърдете, давам Ви приятелски съвет с това. Ако искате да Ви взимат насериозно и професионално вбъдеще, особено в професията, която изтъквате, че имате, не минавайте с тия номера за трите континента, защото ще Ви питат като какъв на секундата, не знам, обаче Вие какво ще им отговорите.

Послепис: Името е "Меляков", някак много Ви е прозрачна тази метафорка. Тийнейджър, казвате? Пак ви питам- откъде този извод? И пак Ви призовавам- докажете го, не го оставяйте така самотно това твърдение.
От: paoleta


9. - 17.06 14:37 - Г-це Иванова,
На първия въпрос вече е отговорено. Това си е моят блог и нещата, които пишете тук е неудачно да оставя без коментар. :)
Питате - отговарям Ви. Ако погледнете на Вашия блог и на Вашия форум, ще видите, че там няма нищо от мен. Отделно идва пояснението, че се стремя да си набавям емоции, защото не съм много чувствителен. Вие вършите чудесна работа. Когато написах първия пост, беше просто за предупреждение на други, които някога ще кандидатстват по Вашата обява. Относно останалото в абзаца: www.blog.bg предлага статистика на посещенията. Когато излезе първия пост за Псевдомедията, стана така, че той попадна в "Избрано" и оттам идва сравнително голямата посещаемост. Затова и на форума Ви имаше линк просто към блог.бг. Трябаше само да се вгледате, може би да скролнете, а не да питате какво съм имал предвид.

Аз не работя с дечица, работя с големи хора. По отношение на Вас имах други намерения. Вие добре знаете, че работата и трудът се заплащат. Но хората правят и други неща, когато вярват в нещо. Събират се, и влагат усилия в инициативи и проекти, само заради една идея. Понеже изрично ме уведомихте, че при Вас всичко става на добра воля, явно съм решил, че става дума за нещо такова. Приятелска обстановка, без много изисквания, свобода в работния процес. Тук обаче дойде контрастът, за който говоря:

Вие хем не плащате на стажантите си, хем не им предоставяте елементарното, което се изисква от една сериозна медия. Ограничавате авторите си до 10 заглавия месечно и очаквате да вадят от джоба си за тези заглавия. Държите се строго, професионално и делови, сякаш сте "Мърдок и с-ие", а не няколко амбициозни студентчета. Чакайте малко. Схващате ли недомислието? Ако се погледнете отстрани, ще Ви стане ясно. Всъщност мен ме предупредиха, че при Вас има деление: един, или едни събират паричките, а останалите (стажанти, пчелички) вършат работата. Няма ли да е добра идея да смалите цената на банерите си, така че да цъфне нещо на тях, и поне някоя поканка за филмче или концертче да издействате за пчеличките? Че не всеки е длъжен да има Интернет вкъщи и регистрация в аренаБГ.

Принципът е следният: плащаш - заповядваш. Ако не плащаш - значи става дума за аматьорска работа, където тонът и поведението, които демонстрирате, са неудачни. Ринг ени белз? Така се научиха българските работодатели покрай безработицата - "Изпълнявай послушно, а ние ще ти водиме стаж".

С оглед горното, е излишно да коментирам втория абзац, относно "изискванията". Изискванията са лукс на професионализма. Докато при Вас всичко става на "добра воля", такъв е изключен. Така че се опитайте да бъдете умни жаби и да си премерите температурата в гьола, пък когато станете професионалисти и започнете да давате по някоя троха на авторите си, ще си сверите часовниците. Какво ми отива, и какво не ми отива е въпрос на субективно виждане и в тази част уважавам мнението Ви.

Като какъв съм работил? Не Ви е работа, но все пак...Океански спасител, барман и шивач. В момента работя като юрист във фирма, която се занимава с телекомуникации. Работил съм с хората очи в очи и от медии може да не разбирам, но с началство, колеги и подчинени винаги съм намирал общ език. Нещо, което Вие явно не успявате. Дано съм бил достатъчно изчерпателен.
"Компетенциите" ми в списването на дребни статийки всеки може да прецени, особено когато ги постави до Вашите, г-це Иванова.

Виждам, че смятате нискоквалифицирания спасителски и бармански труд за нещо пошло, но според мен всеки младеж трябва да мине през това. Иначе рискува да стане арогантен СНОБ, нещо за което вече говорихме. Не са за подценяване и парите, които се изкарват, и които дават един вид увереност, че когато човек попадне на кофти работотадел, винаги ще има самочувствието да го прати където му е мястото. Т.е. в трета глуха - при ИММ СветЪ.

Останалите "приятелски съвети" може да си ги запазите за приятелите. Аз не съм, и нямам желание да ставам такъв.

P.s. Да Ви доказвам, че някой е тийнейджър? Какво ще ми донесе това? Абсолютно не ме е грижа, но докато на НЕГОВИЯ блог пише "Еди-кой си - 19 години", не е нужно аз да доказвам истинността му.
:)
От: trapped


10. - 17.06 15:20 - Всичко е ясно вече
Аз съм същия, който вчера писа малко по-горе. Тъй като нямам регистрация в блог.бг за това съм анонимен.

Яворе, момко млад и амбициран. Ще ти прозвуча малко приятелски със следващото - ти правиш реклама на тези хора и анти-реклама на себе си. Съветвам те да го изтриеш това дето написа дотук, защото противоречията на личността ти започват да стават все по-явни.

Ако някои вземе и те потърси в google-то и провери ника ти ще излезе, че когато ти е удобно споменаваш, че си юрист и си завършил най-доброто ВУЗ, а личното ти мнение по въпроса е, че много те късат заради лични причини и че никoй не ти дава практика. Абе вземи малко помисли - един колега ти беше писал в един форум, че ПРАВО СЕ УЧИ В УНИВЕРСИТЕТ, а НЕ СЕ ПРАКТИКУВА. Като става дума за право... ти не си адвокат така като те гледам, защото повече от 24 часа неможеш да схванеш за какво ти говорят хората. Престани да ги обиждаш - смешно е вече... и някак немощно.

Аз ще се свържа с тях защото ми хареса с какво се занимават. Колкото до твърдението ти, че ти било подсказано какво се случва в тяхната организация... Хъммм - абе ти нали не си от ДС, защото като тях работиш - ще им се внедряваш на хората и след това ще се правиш на велик-великан. Може да си по-възрастен от тях, ама ти беше заявил, че там имало лелки или тетки или нещо подобно, които според теб са много възрастни и няма младежка атмосфера заради това. Сега пък ги плюеш, че видиш ли нямало приятелско отношение - ама извинявам - ама ти кой си? Шивачът от 3 континента... (не с цел обида го казвам). Погледни рационално на нещата - защо ги хулиш "децата"? Защо се опитваш да им говориш колко неперфектни били... сещам се сега и за акредитациите - ти май хич не си се интересувал защото те са ти отговорили и в постовете, а и преди това се знае, че са били медиине партньори на Джордж Майкъл? ...май и за там са нямали акредитации. Просто нещата са много, които може да се разискват, ама нека по реда им...

Просто Яворе, престани да ги хулиш хората... Старали са се - личи си, че не го правят с много пари и не печелят това. Не им давай съвети за маркентинговата политика - те сами си знаят така като гледам. А и за наистина стойностни младежки неща няма много пари напоследък... Вчера се разхождах из центъра и видях, че Радио Витоша благодарение на Вивата правят първото парти от 4 години насам... А ти ми говориш за пари...

Колкото до по-горното за шивача от 3-те континента. Яворе, хората са погледнали биографията ти и са решили, че си сериозен - все пак си спасител, ако не друго... а не като много работодатели - включително и аз, признавам си, които гледаме и искаме хора с опит. Това, че не ти плащат... е това сигурно искат да го променят, но за парите... от какво печелят бе Яворе? Този твой източник много знае, ама кажи на всички нас дето четем тази обидна за младите тема, от къде пък са тези обвинение, че нямало акредитации и няколко човека взимали парите, а другите кучета ги яли? Кажи от къде това мнение?

Хайде лека почивка и престани да ги обиждаш - в правото са си... СТАЖАНТСКА ДЕЙНОСТ не се заплаща. Справка: което и да е министерство в България.

Ще пиша по-късно, ако не си съгласен с мен.
От: анонимен


11. - 17.06 15:29 - Trapped /a.k.a neiskam/

Психоанализ също се заплаща. За ...
Психоанализ обаче, се заплаща. За безплатния такъв, има опасност да е дело на аматьори.

А и дори да беше добър - не сте посочил номер на банкова сметка. Виж, това да търсиш други хора с Гугъл си е болест.;)

Всъщност, ясно ми е кой сте, но понеже не сте споменали име, а искате да минете за страничен наблюдател (нещо доста смешно), да Ви кажа:

- Добре ще е да си преосмислите отношението и политиката към екипа. Може като начало да им заделяте някой лев на тези момчета и момичета. Малко да е, но от сърце. Така ще се застраховате от риска "Трън в гащите" или "Тrapped2"

- Сменете си имидж-мейкърките. Не са добри. Може би те работят за без пари, но за Вас е по-удачно да инвестирате в имидж. Все пак това е основата.

- Преди да баннете някого с пренебрежително мълчание, не е зле да се замислите дали този точно индивид, ще си остави магарето в калта. Има и цивилизовани начини за прекратяване на отношения. Като поскъсате с повечко гаджета, ще се научите.:)

- Питате откъде пари. Ок, да погледнем на друга страница - тук:
http://www.promo.svetu.com/bg_kursove.php
Става ясно, че от СветЪ ,г-ца Паола Иванова организира, забележете - КУРСОВЕ ПО РЕКЛАМА.
30 часа е курса, 375 лв. (за учащи - 300 лв.).
Материалите даже не са принтирани, а са във файл.
За тези пари от Псевдомедията издават служебна бележка, уверение за участие в семинара.
Хайде сега всеки да си направи сметката, защото това на мен ми прилича на здраво лапане.
А знаете ли какво пише на това уверение? Пише "Балък". Всеки, който се яви в която и да е рекламна агенция с такова уверение, ще бъде сметнат за глупчо, поради факта, че е платил 300 лева за хвърчаща хартийка с подпис, а един учебник по РЕКЛАМА струва 15 лв.
От: trapped


12. - 17.06 23:14 - В отговор
/quote/ 7. - 18:10 - Г-це Иванова, извинявам се ако се е ...

Г-це Иванова, извинявам се ако се е сторило обидно заключението ми, относно Вашата медия. Понеже неделята привършва, предлагам да си стиснем ръцете и всеки да си върви по живо, по здраво. "

Приемете още веднъж моите почитания и имайте предвид, че като цяло съжалявам, че се случи така. Вината за това, разбира се не е само Ваша.

Поздрави,
Явор
От: trapped /quote/

В отговор на горенаписаното и постнато в моя блог:

Намирам за джентълменско да предложите подобно споразумение и го приемам. Стискаме си ръцете и си тръгваме- всеки по пътя си. Наистина, неделята привърши и е хубаво да привършат и тези никому ненужни кавги, тъй като, в крайна сметка, всеки си има и друга работа.

Уважавам предложението Ви и факта, че сте го направил, както и това, което сте написал в последния си отговор тук. Приемете моите почитания също. Наистина е жалко, че подобно нещо се случи, а и вината никога не е само на някого. След като ме плюхте, плюхте, плюхте, издирихте всяка информация за дейност, с която се или съм се занимавала - и аз, и СветЪ- и изказвахте недвусмислено и целенасочено мнението си за тази дейност в подкрепа на Вашата позиция, аз смятам, че в този случай нямам причина да се чувствам особено обидена по ред причини, нееднократно изложени от мен в отговорите на Вашите постове. Говоря за себе си, не от името на колегите в медията, които може би също са прочели двете Ви теми. Все пак, да не забравяме, че Вие сте ми напълно непознат, аз на Вас също, както и много неща, които екипа прави или е правил, и които остават скрити за външното око, на Вас са Ви напълно неизвестни. В този смисъл мнението, което Вие сте си създал за медията също не е само по Ваша вина. Всеки си има мнение и свой начин да вижда и разбира нещата.

Двудневният спор беше едно хубаво упражнение по реторика и елоквенция. Който иска, може да си прави изводите въз основа на написаното, което ще прочете по въпроса във Вашия и моя блог и отговорите след тях. В крайна сметка този спор доведе дотам, че да си изясним нещата помежду си, което, разбира се, е действително хубаво.

Все пак смятам, че Вашето предложение е един много разумен изход от създалата се ситуация. Стискаме си ръцете и си тръгваме- по живо, по здраво!

Поздрави,
Paoleta
От: paoleta

13. - 17.06 23:33 - Ох Яворе
Стига с тези глупости. Казах ли ти още преди да напишеш каквото и да било да не се вмъкваш в тази медия? Казах ти. Разказах ли ти подробно и чинно за какво иде реч? Разказах ти. Ама лъвът в теб лелеййй.... ц ц ц не слушка милият - изобщо... Вече слушай русото!
От: felixkotkov


14. - 18.06 19:57 - В русо съм се влюбвал, ама рядко съм ...
В русо съм се влюбвал, ама рядко съм слушал. Само ако ми пее :P
Тая седмица ще има "мучо трабахо".
От: trapped

15. - 18.06 20:17 - Русо гладно нема:))) Добре, че е ...
Русо гладно нема:))) Добре, че е Феликсчо да внесе ред в мислите ми:)))
От: nait

Категория: Забавление
Прочетен: 210 Коментари: 15
Последна промяна: 17.06 19:17
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2400 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 16.05.2011 18:24
Търсене

За този блог
Автор: neiskam
Категория: Лични дневници
Прочетен: 395569
Постинги: 18
Коментари: 315
Гласове: 364
Архив