Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2007 17:06 - Астрологията - сериозна наука или обикновена гавра?
Автор: neiskam Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2931 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 01.07.2007 14:36



    Астрологията е велика наука - сурова, ароматна стръв за всичките лековерни женички, които ще зяпнат с уста всеки път, когато някой наоколо реши да каже нещо "за зодиите". Безотказна рецепта , що се отнася до женско внимание и в същото време най-добрият начин да убедите някого, че сте глупак.

   Този цяр е бил измислен от една дърта бабичка-лечителка, преди много векове. Тя живяла къща до къща, праг до праг със свекървата на лелята на братовчедката на гаджето на Александър Македонски. Като млада работила като акушерка и имала честта да присъства на раждането на Великия.  Първоначално не обърнала внимание, но 30 години по-късно бабенцето, което вече било натрупало солиден стаж в церителската професия, решило да се омотае с малко марихуана и няколко горчиви отварки, и да се върне в спомените си към момента на въпросното раждане. След като поела нездравословно количество вредни опиати, въпросната лечителка действително успяла да сънува излюпването на Великото бебе. Особено силно впечатление й направило небето, което в момента на Александровото раждане, било осеяно с ярки звезди. А на другата сутрин грейнало ясно слънце. Така, тази самозвана прима на екстрасенството решила, че има очевидна връзка между осеяният с небесни тела небосвод, и величието на Александър.  И тя пуснала мухата...

    Като ефект от всичко това, днес - векове по-късно, всички уважаващи себе си вестници, списания, журнали и телевизии публикуват хороскопи - за блаженство на верующите, и за забаваление на разсъждаващите.

   Плутон владее Скорпиона, Уран-Водолея, Нептун-Рибите. Със сигурност по времето на първите астрологични изследвания, по времето на Ал. Македонски, астролозите са имали идея за съществуването на тези небесни тела. Много преди изобретяването на първия телескоп е имало астролози, да. Това не е чудно, защото човешката глупост я е имало още преди изобретяването на колелото и е доста по-стара от телескопа.

   Самата астрология, обаче изобщо не е тъпа, напротив – много е хитра. Тя може да обясни всичко!  Защо един човек е такъв, а другия – онакъв? Според нея, астрологията, един човек е …ВСЯКАКЪВ. Рождената карта, дава на суетната личност качества и недостатъци. Най-голямото качество на един човек може да бъде интересът му към собственото АЗ. Така вероятността да се заинтересува от астрология е най-голяма. И така, ние взимаме едно качество, примерно и проверяваме какви са астрологичните комбинации, които според астрологията, дават това качество и какъв е шансът един човек да сe роди интелектуален.

    За жалост моите познания по математика са твърде скромни и не мога да изчисля какъв точно е този шанс:

  1.  Дванадесет знака, 2 от които са знаци на интелекта – „дева” и „близнаци” - защото са под властта на Меркурий - планетата на ума.  Шансът един човек да стане умен май стана 1:6.
  2.  Дванадесет дома (домът зависи от часа на раждане). Шансът слънцето да е в 2 от тях (на ума са 3-ти и 6-ти - на „дева” и „близнаци”) и да даде качество, както по точка 1, отново е 1:6.
  3.  Меркурий да е в 1-ви дом (на личността) - шанс 1:12
  4.  Всяка една планета (те са десет, плюс Лунен възел) може, и има шанс да бъде в един от тези знаци/домове.
  5.  В зависимост от това в какъв аспект е Меркурий с асцендента, Слънцето, както и с планетата владетел (планетата, под чийто знак сте) – интелект. Добрите аспекти са 60 и 120 градуса, лошите - 90/180. Тук шанс няма, но има възможност - ако по невиждана случайност липсват някои от другите комбинации.
  6.  Всеки един добър аспект на която и да е планета, която се намира в един от посочените домове/знаци дава на себичната личност отново…интелект. Познанията ми по математика вече ми изневеряват. Да се чуди човек от къде идват всичките тези идиоти по Земята.
  7.  Всяка една от планетите Сатурн, Юпитер, Уран и Плутон, когато е на трон (в нейния си знак) или в екзалтация (най - удобния за нея знак) - интелект.
  8.  Съвпад на Меркурий със силна планета дава на човека интелект. Всяка планета е силна в определени знаци/домове, както беше пояснено. Меркурий от гледна точка на Земята не може да е на по-далечно разстояние от Слънцето (то винаги е силно, то ни е зодията) от 45 градуса (защото е физически доста близо до него), а за съвпад се счита всичко под 10 градуса.
  9. Шансът която и да е от 10-те планети да е в в трети или шести дом и да е благоприятно разположеня спрямо другите, е въпрос, който може да бъде решен от някой специалист по теория на вероятностите. Но го има, и е много голям.
  10.  Шансът която и да е от планетите да бъде в Дева или Близнаци и да бъде благоприятно разположена спрямо другите, също е неизчислим.
  11. Шансът която и да е от силно разположените планети в нечия рождена карта да е в аспект 60 или 120 градуса с Меркурий, също го има.

    В обобщение: генът и възпитанието не са от никакво значение за Вашите качества, за сметка на звездите! Няма значение дали сте родени в семейството на Принц Чарлс от Великобритания, или в това на някой бушмен! Важно е на коя дата, в колко часа, и на кой меридиан!

"Когато съм се раждал, гравитацията на акушерката е била хиляди пъти по-силна от тази на небесните тела..."
/Карл Сейгън/


Тагове:   наука,   обикновена,


Гласувай:
0



1. webcrusader - Зодика - върховния мит
30.06.2007 01:39
Може би ще ти е интересно да научиш, че всички митове, легенди и религии са пряко свързани със Слънцето, звездите и разположението им във времето.

Може да гледаш един филм който засяга темата и ясно показва защо и в съвремието митовете все още се поддържат.

http://stage6.divx.com/video/1322946/
цитирай
2. анонимен - astrologiata
17.05.2008 01:40
Доста си изчерпателен за повърхностните си познания по астрология. Расъждавайки така механично, нищо 4удно 4е стигаш до такива изводи. Първо трябва да ти е ясно че неразбирането ти на нещо не го прави несъществуващо.
Астрологията се е доказала през вековете и много по умни хора от нас са я използвали. Например К.Юнг, който споделя че без нейна помощ не би могъл да разбере много от случаите си. Мога да спомена още Нютон, единствения български духовен учител Дънов и тн. Задай си въпроса каква е вероятността ти да си по умен от тези хора? (не я отхвърлям, не искам да те обидя, просто си помисли). Аз разбира се мога да ти дам много доказателства, чисто астрологически, но си помисли за това. Как едни учени и напреднали хора използват неюо, което ти със разни повърхностни заклу4ениа отхвърляш. Може би представата за астрологията ти не е правилна.
designer@mail.bg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: neiskam
Категория: Лични дневници
Прочетен: 395586
Постинги: 18
Коментари: 315
Гласове: 364
Архив